Георги Георгиев, фейсбукИнтересите на града са над всичко. Затова с

...
Георги Георгиев, фейсбукИнтересите на града са над всичко. Затова с
Коментари Харесай

Георги Георгиев към кмета Терзиев: Не използвайте големите инфраструктурни проекти за политическо изнудване

Георги Георгиев, фейсбук

Интересите на града са над всичко. Затова с грижа за София като общински консултант давам следващия доброжелателен съвет на кмета Терзиев за това по какъв начин да реши казуса с разплащането на плановете за ВиК инфраструктура.

Ясно е, че по сметките на общината има пари, само че с цел да се пренасочат би трябвало решение на общинския съвет. Който съвет не работи поради ината на ПП-ДБ-СС, които нямат и не могат да намерят болшинство.

Затова ето две различни решения, които сме ползвали десетки пъти:

Със заповед на кмета за корекции в бюджета да се трансферират средства и по-късно с решение на общинския съвет да бъде утвърдена тази промяна. Така кметът ще може да заплати до Нова година и ние ще одобрим корекциите откакто съветът стартира работа. Това е законосъобразното решение и сме го правили доста пъти за разнообразни планове.

Кметът изнудва с огромни инфраструктурни планове.

Другият вид е страната да обезпечи оборотно финансиране по специфичния ред за европейски планове, изпълнявани от общините – както нееднократно е правено. Министерството на финансите и ръководещия орган на съответната стратегия имат основна роля и всички пълномощия това да стане за няколко дни.

Това са две изцяло постижими и вероятни решения при неработещ поради ината на спечелилите изборите ПП-ДБ-СС.

И още един съвет – отново неизискван, само че нали работя консултант – не използвайте огромните инфраструктурни планове за политическо изнудване.

София се нуждае от декларирано политическо водачество, с блъфове няма да стане.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР