Георги Димитров, кметът на Карнобат, коментира пред bTV информацията, че

...
Георги Димитров, кметът на Карнобат, коментира пред bTV информацията, че
Коментари Харесай

Кметът на Карнобат разкри нови подробности за цеха за нелегални цигари и ареста на сина си

Георги Димитров, кметът на Карнобат, разяснява пред bTV информацията, че синът му Иван е отдал чартърен фабрика, в която се е помещавал незаконния завод за цигари, обвързван с предприемача Миню Стайков. „ Знам, че е отдадено помещението преди 2-3 години, персонално аз не съм виждал контракта “, уточни той, представен от Блиц.

 
„ Фактът, че е притежател, съгласно вашите мнения излиза, че е нарушител “, сподели той за сина си, който през вчерашния ден беше задържан.
 
„ Разбрах, че в контракта има една уговорка – да бъде обезпечено несмущаваното им произвеждане. Какво е било производството разбрахме през месец юли предишното година “, уточни Димитров.
 
На въпрос дали договорът за наем е бил подписан с пазач, той отговори: „ Доколкото знам, договорът е с някаква компания от Стара Загора “. Кметът знаел, че помещението ще се употребява за „ складова и индустриална активност “.
 
„ Имало помещение за спане, кухня – те не са излизали от там “, сподели той и уточни, че цялата фабрика е с близо 10 000 кв. м повърхност. Хората на Стайков са употребили едното помещение – към 700 квадрата.
 
„ Охраната си е била постоянно там. Това са портиерите на входа на целия обект. Заплатата, осигуровките, негови служащи са “, удостовери Георги Димитров информацията, че синът му е плащал за защитата на постройката.
 
„ Неговите изказвания е, че той не е знаел. Иван не се познава персонално със Стайков. Аз се познавам със Стайков “, съобщи кметът.
 
По думите му, синът разбрал какво се прави във фабриката, само че не го е виждал с очите си. „ Влизал е преди една седмица, откакто е било към този момент опразнено. Останали са някакви климатици, кашони “, изясни той.
 
„ Последно нощес разбрах, че има заповед за 24 часово задържане. Нямаме връзка с него “, сподели Георги Димитров за сина си.
 
На въпрос какви са били връзките му с Миню Стайков, той отговори: „ Кмет съм, той е шеф. Нормални връзки. Не сме другари, само че се познаваме добре. Тия лозя, които има, най-малко 7-8 хиляди декара са общински. Коректен и като поданик “.
 
Димитров удостовери, че предприемачът подкрепял мероприятия на общината. „ Не са огромни сумите, само че за всеки празник на града – 24 май, изключително 14 февруари, една забележителна част се поемат от компаниите на Стайков. Официално, с документи, нормално безкасово “, съобщи той.
 
Днес ще стане ясно дали арестуваните при вчерашната интервенция във винпром „ Карнобат “ ще останат в ареста.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР