Географските информационни системи променят много бързо обществото и сме свидетели

...
Географските информационни системи променят много бързо обществото и сме свидетели
Коментари Харесай

Зам.-министър Мундров: Географските информационни системи променят обществото

Географските осведомителни системи трансформират доста бързо обществото и сме очевидци на това по какъв начин през последните години те заемат все по-важна роля в архитектурата на електронното ръководство на администрациите на централно и локално равнище. Това съобщи заместник-министърът на електронното ръководство Валентин Мундров по време на откриването на конференцията, отдадена на Световния Географска информационна система ден и Географска информационна система технологиите под наслов „ С географските осведомителни системи сътворяваме по-устойчив свят дружно ".

„ Денят на Географска информационна система ни дава неповторимата опция да се замислим за забележителния прогрес в технологиите и за мощната роля, която географските осведомителни системи играят в оформянето на нашето всекидневие. От градското обмисляне до опазването на околната среда, от реагирането при бедствия и повреди до публичното здраве - Географска информационна система са се трансформирали в незаместим инструмент в необятен кръг от области и разрешават онлайн колаборации и връзки сред разнообразни области ", акцентира заместник-министърът.

Мундров напомни, че все още в България сме очевидци на внедрявания на доста новаторски Географска информационна система системи, които включват използването на най-съвременните информационно-технологични трендове в сферите на Интернет на нещата, изкуствения разсъдък, потреблението на сателитната информация, мобилните приложения, огромните данни и други.

Заместник-министърът на електронното ръководство прикани участниците в конференцията към ангажираност и развиване при проучването на опциите, с цел да бъдат разширени границите на постижимото и да бъде основано едно по-добро и по-устойчиво бъдеще за идните генерации.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР