Генералното ни консулство в Милано следи случая със срутения мост

...
Генералното ни консулство в Милано следи случая със срутения мост
Коментари Харесай

МВнР: Няма данни за самоличността и националността на жертвите и пострадалите в Генуа

Генералното ни консулство в Милано следи случая със срутения мост в Генуа, оповестяват от Министерството на външните работи.

Консулството ни е в непрекъснат контакт с локалните управляващи във връзка със сриването на моста " Моранди " в града по-рано през днешния ден.

За момента няма публична информация за самоличността, броя или националността на жертвите и потърпевшите. При приемане на настоящи данни българските дипломати ще уведомят навреме родните управляващи.

Във връзка с нещастието Гражданска отбрана на област Лигурия откри следната гореща телефонна линия - 800 640 771.

Български жители могат да потърсят информация по случая или да подадат сигнали на телефоните на Генералното консулство в Милано:
+39 028 49 42 941
+39 933 37 82 60 43 (в извънработно време)

От пресслужбата на Министерски съвет осведомиха, че министър председателят Бойко Борисов е изразил съболезнования за починалите при трагичния случай край Генуа. Борисов е изпрател съболезнователна депеша до италианския министър председател Джузепе Конте във връзка трагичния случай.

" В този тежък за Италия миг, апелирам позволете ми да изразя моите най-искрени съболезнования на Вас и на приятелския италиански народ ", е написал министър председателят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР