Генералният секретар на САЩ Антониу Гутериш предупреди в само начало

...
Генералният секретар на САЩ Антониу Гутериш предупреди в само начало
Коментари Харесай

Гутериш притеснен от напрежението между САЩ и Иран

Генералният секретар на Съединени американски щати Антониу Гутериш предизвести в единствено начало на новата година, че тя стартира с геополитическо напрежение, което съгласно него е на най-високото равнище през този век и продължава да ескалира, съобщи VOA.

" Дори нуклеарното неразпространение към този момент не може да се приема за даденост. Този казан напрегнато кара от ден на ден страни да вземат непредвидени решения с непредвидими последствия и бездънен риск от неточности в изчисленията ", сподели Гутериш.

Той не загатна директно обстановката сред Вашингтон и Техеран през последните седмици, само че стана ясно, че то е измежду тревожните събития, които следи деликатно.
 Рохани към Тръмп: Никога не заплашвайте Иран
Рохани към Тръмп: Никога не заплашвайте Иран

Онези, които се базират на цифрата 52, би трябвало също да помнят цифрата 290

" В непрекъснат контакт съм с водещи чиновници по целия свят. Моето обръщение е просто и ясно: Спрете ескалацията. Упражнете оптималната въздържаност. Повторете старта на разговора. Подновете интернационалното съдействие. ", прикани той.

Междувременно в Париж посланикът на Иран в ЮНЕСКО, се срещна с генералния шеф, с цел да разиска заканите на президента Доналд Тръмп, че американските военни ще нанесат цели в Иран, в това число обекти с културно завещание, в случай че Иран отмъсти против Вашингтон за убийството на военачалник Касем Солеймани.
 Тръмп: Иран в никакъв случай няма да има нуклеарно оръжие
Тръмп: Иран в никакъв случай няма да има нуклеарно оръжие

Помпео, Еспър и Пенс подтикнали Тръмп за въздушен удар

Шефът на ЮНЕСКО акцентира, че сходно деяние би нарушило съществуващите интернационалните конвенции, както и резолюция на Съвета за сигурност на Съединени американски щати от 2017 година, която осъжда актове на заличаване на културното завещание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР