Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш се цели в изготвянето

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш се цели в изготвянето
Коментари Харесай

Гутериш в Нова Зеландия: Създаваме световен план за борба с езика на омразата

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш се цели в правенето на световен проект за битка с езика на омразата . Това разгласи самият той по време на аудиенция в джамия в Нова Зеландия, където десетки мюсюлмани бяха убити при всеобща пукотевица през март, осведоми " Ройтерс ".

Гутериш посети джамията Al Noor в южния град Крайстчърч, където нападател мазета повече от 40 души на 15 март при една от офанзивите против две джамии, при които починаха общо 51 души.
 Десетки починали и ранени при пукотевица в джамии в Нова Зеландия Обновена
Десетки починали и ранени при пукотевица в джамии в Нова Зеландия

Четирима души са били арестувани по случая

Австралиецът Брентън Тарант, бял супремасист, е упрекнат за офанзивата.

" Езикът на омразата се популяризира и общественото говорене загрубява ", предизвести Гутериш в тирада пред джамията.

" Социалните медии се употребяват като платформа за фанатизъм. Ние всички би трябвало да покажем взаимност в отговор на това рисково надигане на омразата ", акцентира той.

Гутериш добави, че е изискал от специфичния консултант на Организация на обединените нации за попречване на геноцид да образува екип, който да създаде международен проект за дейности против езика на омразата.

Посещението на генералния секретар съответства с подготовката на премиера на Нова Зеландия Джасинда Ардърн, която дружно с Франция ще провеждат интернационална среща за международна поддръжка в битката с разпространяващото се принуждение онлайн.

Генералният секретар сподели още, че нормално солидарно посещава мюсюлманска страна по време на годишния заветен месец Рамазан , който стартира на 5 май, само че реши да посети Нова Зеландия поради нападението.

След тридневната си аудиенция той ще се срещне с водачите в района във Фиджи, с цел да обсъдят климатичните промени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР