Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова в Twitter за

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова в Twitter за
Коментари Харесай

Гутериш се разгневи след удара по болница в Мариупол. Русия: Атаката срещу цивилни е фалшива новина

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани в Twitter за неотложно прекъсване на кръвопролитието след въздушни удари на съветската войска против родилна болница в Мариупол.

„ Атаката против болница в Мариупол, където има родилно и детско отделения, е ужасна. Цивилните заплащат най-високата цена за война, която по никакъв метод не ги визира. Това безсмислено принуждение би трябвало да спре Спрете кръвопролитието в този момент “, акцентира Гутериш.

Както ФАКТИ към този момент писа, украински източници оповестиха, че през вчерашния ден по време на въздушен удар на съветската авиация над Мариупол е разрушена болничното заведение в центъра на града, в това число детското и лечебното поделение, като са ранени 17 души.

В същото време първият заместник-представител на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски в своя Twitter уточни, че " офанзивата против цивилни в болница в Мариупол е фалшификат ".

" Така се раждат подправените вести. В нашето изказване на 7 март ние предупредихме, че тази болница е превърната във военно оборудване от радикали. Много е обезпокоително, че Организация на обединените нации популяризира тази информация без инспекция ", написа Полянски, представен от РИА Новости.

На съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на 7 март съветският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Василий Небензя сподели, че жителите на Мариупол оповестяват, че „ откакто са изгонили целия личен състав на родилен дом № 1 в Мариупол, въоръжените сили на Украйна оборудват огнева позиция в него ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР