Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш приветства пред турския президент

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш приветства пред турския президент
Коментари Харесай

Гутериш приветства пред Ердоган договорката за Идлиб

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш приветства пред турския президент Реджеп Тайип Ердоган постигнатото руско-турско съглашение за Идлиб, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Това се споделя в изказване на пресслужбата на Организация на обединените нации след срещата сред двамата.

Гутериш и Ердоган са разискали обстановката в Сирия и по отношение на това генералният секретар е приветствал постигнатата на 17 септември сделка за основаване на демитализирана зона в Идлиб, се споделя в изказването.

Генералният секретар също по този начин означи прелестното съдействие на Организация на обединените нации и Анкара, включително в проекта за оказване на поддръжка на Турция, приела над 3,5 милиона бежанци, се споделя още в известието.

На 17 септември президентите на Турция и на Русия реализираха в Сочи сделка за основаване до 15 октомври на демилитаризирана зона в Идлиб. По предложение на Анкара до 10 октомври се възнамерява евакуиране на танкове, реактивни системи за залпов огън, оръдия и миномети, намиращи се на въоръжение на опозиционните групировки.

Контролът в демилитаризираната зона ще се реализира от мобилни патрулни групи на турски военни и съветски военни служители на реда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР