Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш откри годишната сесия на

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш откри годишната сесия на
Коментари Харесай

ООН призова за избягване на нова Студена война между САЩ и Китай

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш откри годишната сесия на Общото заседание на Световната организация с апел за отбягване на нова Студена война сред Съединените щати и Китай.

Според Гутериш посоката, в която върви светът, е рискова, защото не може да си разреши разделяне сред двете най-големи стопански системи - всяка със своя търговия, финансови правила и интернет.

Генералният секретар на Организация на обединените нации прикани за реализиране на помирение в международен мащаб до края на годината и разкритикува държанието на популистките и националистическите придвижвания във време на пандемия.

Заради Covid-19 речите на международните водачи са авансово записани и ще бъдат излъчени в огромната зала на Общото заседание на Организация на обединените нации, където участва единствено по един представител от задачите на страните членки. В днешния първи ден на дебатите се чакат видеоизказванията на водачите на Съединени американски щати, Иран, Китай, Русия и Франция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР