Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш днес заяви, че начинът,

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш днес заяви, че начинът,
Коментари Харесай

Гутериш обвини Израел, че създава пречки пред хуманитарната помощ в Газа

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш през днешния ден съобщи, че методът, по който Израел организира военната си интервенция в линията Газа, " основава големи спънки за разпределянето на филантропичната помощ " в палестинския анклав с население от 2,3 милиона души, съобщи Ройтерс. Той също по този начин прикани " израелските управляващи неотложно да отстранен рестриктивните мерки върху комерсиалната активност. "

В същото време посланикът на Израел в Организация на обединените нации разкритикува Съвета за сигурност за реакцията му на офанзивата на " Хамас " от 7 октомври. Критиките пристигнаха след гласуването през днешния ден за увеличение на филантропичната помощ за Газа.

" Фокусирането на вниманието на Организация на обединените нации единствено върху механизмите за подкрепяне на Газа е излишно и откъснато от действителността - Израел към този момент разрешава доставките на помощи в нужния мащаб ", съобщи Гилад Ердан. " Организация на обединените нации трябваше да се концентрира върху филантропичната рецесия със заложниците ", добави той.

Ердан също по този начин благодари на Съединени американски щати за мощната им поддръжка за Израел по време на договарянията за резолюцията, която по думите му резервира обвързваните със сигурността пълномощия на Израел да инспектира помощите, влизащи в Газа.

Израелският министър на външните работи Ели Коен съобщи след вота през днешния ден, че неговата страна ще продължи да инспектира цялата филантропична помощ, предопределена за линията Газа заради съображения за сигурност, съобщи Франс прес
               
А палестинският представител в Организация на обединените нации дефинира гласуването на резолюцията като стъпка в вярната посока, съобщи Франс прес. Той акцентира, че тази резолюция би трябвало да бъде приложена и да бъде съпроводена от „ масиран напън за неотложно преустановяване на огъня “ в линията Газа. 

„ Хамас “ от своя страна съобщи, че резолюцията на Организация на обединените нации е незадоволителна стъпка, с цел да се внесе филантропична помощ в линията Газа, съобщи Ройтерс.

В изказване на палестинското придвижване се споделя, че в продължение на пет дни американската администрация е работила интензивно, с цел да изпразни резолюцията от наличие и най-после да бъде оповестена тази по-слаба дефиниция. В изказването се отбелязва, че тези дейности са предизвикателство пред желанието на интернационалната общественост и на Общото заседание на Организация на обединените нации за прекъсване на израелската експанзия против беззащитния палестински народ.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР