Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш предупреди ръководителите на страните,

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш предупреди ръководителите на страните,
Коментари Харесай

Шефът на ООН предупреди: Световният ред е все по-хаотичен

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш предизвести ръководителите на страните, че международният е ред е " все по-хаотичен ", доверието е на точката на изкривяване, а промените в салдото на силите могат да усилят риска от борба , въпреки и да не хвърли виновността върху никого съответно, оповестява " Франс прес ".

Гутериш посочи пред 193-членното Общо заседание на Организация на обединените нации, че мултилатерализмът е подложен на удари, когато е най-необходим.

" Отделните водачи имат дълга да подобрят благосъстоянието на своите нации ", уточни Гутериш, само че акцентира: " Но има нещо по-дълбоко... Като пазители на общото богатство, ние също по този начин имаме дълг да насърчаваме и поддържаме реформирана, актуализирана и укрепена мултилатерална система . "

Той прикани за обновяване на уговорката за учреден на правила ред, като Организация на обединените нации е в центъра на това начинание, а също по този начин предизвести срещу разпространяването на " политика на скептицизъм ".

" Онези, които виждат съседите си като заплаха, могат да провокират опасност там, където такава няма. Онези, които затварят границите си за естествена миграция, единствено зареждат работата на трафикантите на хора ", акцентира шефът на Организация на обединените нации, добавяйки: " А тези, които подценяват правата на индивида в битката против тероризма, са склонни да възпроизведат тъкмо екстремизма, на който се пробват да сложат край. "

Той също по този начин прикани водачите да се оправят с климатичните промени , като положат доста по-сериозни старания по този незабавен проблем. Администрацията на американския президент Доналд Тръмп отдръпна Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата за понижаване на излъчванията през предходната година.

" Ако не променим курса през идващите две години, рискуваме да изпуснем климатичните промени ", посочи Гутериш.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР