Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш отправи предупреждение за климатичната

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш отправи предупреждение за климатичната
Коментари Харесай

Гутериш за климатичните промени: Човечеството отвори портите на ада

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш насочи предизвестие за климатичната рецесия, като съобщи: " Човечеството отвори портите на пъкъла ", съобщи Анадолската организация.


" Ужасяващите горещини имат тежки последствия, разтревожените аграрни стопани следят по какъв начин реколтата е отнесена от наводненията, горещините пораждат заболявания, а хиляди хора бягат от боязън, до момента в който бушуват исторически пожари ", сподели Гутериш на срещата на върха за упоритостите в региона на климата в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Срещата на върха има за цел да форсира световните дейности в региона на климата на държавните управления, бизнеса, финансите, локалните управляващи и гражданското общество, като показва общ ангажимент за прекосяване към стопанска система, учредена на възобновимата сила.

Гутериш съобщи, че дейностите в региона на климата са занижени по отношение на мащаба на предизвикването, и предизвести, че без обилни промени световната температура е на път да се увеличи с 2,8 градуса, което той дефинира като път " към рисков и неустойчив свят ".

" Но бъдещето не е предопределено ", сподели той. " Все още можем да ограничим повишението на световната температура до 1,5 градуса. Все още можем да изградим свят с чист въздух, зелени работни места и налична чиста сила за всички. "

Ръководителят на Организация на обединените нации насърчи международните водачи да подхващат незабавни дейности за понижаване на излъчванията.

" Преминаването от изкопаеми горива към възобновими енергийни източници се случва, само че ние изоставаме с десетилетия ", добави Гутериш./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР