Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в интервю за

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в интервю за
Коментари Харесай

Столтенберг: Украйна ще има право да атакува с Ф-16 цели в Русия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи в изявление за европейската работа на " Радио Свобода ", че Украйна ще има право да нанася удари по военни цели на съветска територия, когато получи изтребители F-16.

Отговаряйки на въпрос по кое време Киев ще получи самолетите обаче, Столтенберг призна: „ Не мога да кажа сигурно “.

Според него всички съдружници на Украйна желаят това да се случи допустимо най-скоро. В същото време, генералният секретар на НАТО счита, че резултатът от Ф-16 ще бъде по-голям, в случай че водачите са добре подготвени, а екипажите по поддръжката и другият поддържащ личен състав са добре подготвени.

" Така че мисля, че би трябвало да изслушаме военните специалисти по кое време тъкмо ще сме подготвени или по кое време членовете на Алианса ще са подготвени да стартират да изпращат и доставят Ф-16. Колкото по-скоро, толкоз по-добре ", сподели Столтенберг.

Той добави, че всеки западен съдружник ще дефинира дали да трансферира бойни самолети на Украйна, защото всички имат друга политика. 

Говорителят на Военновъздушните сили на украинските въоръжени сили Юрий Игнат в коментар за изданието LIGA.net не удостовери непосредствено разрешението за удари на съветска територия с Ф-16, а единствено съобщи, че „ всичко се трансформира с времето “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР