Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отправи днес към Москва

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отправи днес към Москва
Коментари Харесай

Столтенберг към Путин: Готови сме да изслушаме руските тревоги

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг насочи през днешния ден към Москва нова покана за договаряния за реализиране на кротичък излаз от напрежението, обвързвано с Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Повтарям поканата към Москва за доброжелателни договаряния в Съвета НАТО-Русия. Готови сме да изслушаме паниките на съветската страна, само че тя би трябвало да потърси политическо решение със съдружниците, добави той на конференция след среща с полския президент Анджей Дуда в централата на Алианса в Брюксел.

По неговите думи скоро се чака съветските военни в Беларус да доближат 30 000, като по границата с Украйна са струпани още стотина хиляди съветски бойци. Столтенберг уточни, че това са най-мащабните сходни дейности в региона от края на Студената война. Той дефинира тези дейности толкоз покрай границите на НАТО като неоправдани и непрозрачни.

Обмисляме разполагане на спомагателни батальони по югоизточния фланг, към момента решения не са признати, посочи Столтенберг. Той означи, че Алиансът е повишил бойната подготвеност на силите за бързо реагиране от 40 000 бойци и разисква дълготрайни решения. Продължаваме да търсим спокойно решение. Докато сме единни, можем да каним Русия на разговор, разговорът с Русия е още по-голям за намиране на политическо решение, съобщи генералният секретар.

Полският президент Дуда заяви, че е сложил въпроса за привикване на съвещания на НАТО с Грузия и с Украйна. По неговите думи сходно деяние би било израз на съпричастност с двете някогашни руски републики, които се стремят да се причислят към алианса макар възраженията на Русия. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР