Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг нарече неотдавнашните стъпки за

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг нарече неотдавнашните стъпки за
Коментари Харесай

Историческа възможност за мир! Сензационно от Столтенберг

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг назова неотдавнашните стъпки за нормализиране на връзките сред Косово и Сърбия " историческа опция за мир ", съобщи БГНЕС, цитирайки АА.

На взаимна конференция с албанския президент Байрам Бегай Столтенберг приветства " градивния метод ", демонстриран предходната седмица от сръбския президент Александър Вучич и косовския министър-председател Албин Курти по време на диалозите им в Брюксел.
-->
Лидерите утвърдиха текста на предлагането на Европейски Съюз за нормализиране на връзките сред Косово и Сърбия и се съгласиха, че техническите диалози би трябвало да продължат занапред нататък по отношение на съответните стъпки за осъществяване на предлагането.

" Сега имаме историческа опция за дълготраен мир, който може да бъде от изгода за целия район ", съобщи Столтенберг и похвали " гъвкавостта и готовността за компромис ", показани от страните.

В същото време той акцентира, че всяко решение на разногласието сред Косово и Сърбия би трябвало " да регистрира цялостното ценене на правата на индивида, демократичните полезности и върховенството на закона за вътрешни промени и добросъседските връзки ".

Столтенберг означи също по този начин, че НАТО " се ангажира да продължи да способства и да обезпечава наличието " на ръководената от него задача КФОР в Косово. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР