Генералният секретар на Българката федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Росина

...
Генералният секретар на Българката федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Росина
Коментари Харесай

Генералният секретар на БФХГ: За девойките е много важно представянето им на „София къп“

Генералният секретар на Българката федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Росина Атанасова съобщи, че шампионата " София къп " е доста значим в подготовката на девойките за идното Световно състезание в Румъния през месец юли.

Днес българките организираха подиум подготовка, в която не взе присъединяване Елвира Краснобаева и представителките ни при дамите Ева Брезалиева, Магдалина Миневска и Татяна Воложанина.
 Девет самостоятелни гимнастички и отбор девойки ще вземат участие на Девет самостоятелни гимнастички и отбор девойки ще вземат участие на " София Къп "
" За девойките е доста значимо представянето им в България на този шампионат, защото конкуренцията е извънредно огромна и това ще им даде опция да създадат една сериозна инспекция на подготовката си досега. Елвира тренира със дамите, които през днешния ден пропуснаха подиум тренировката, защото имаме единствено 30 минути и избраха да дават времето на по-младите ", сподели Атанасова.

" Интересът към шампионата е доста огромен, ненадейно за нас, 35 страни. Мисля, че повода за това е идното Световно състезание за девойки през месец юли и незадоволителният брой шампионати, на които девойките да могат да покажат своите стратегии, да получат някаква рутина преди такова огромно събитие като Световното. Европейското състезание е единствено за отбор при девойките тази година, подобен е форматът, самостоятелното имат единствено Световно състезание. То ще бъде една последна инспекция преди Световния шампионат в Румъния ", добави тя.

Българският отбор за девойки има доста мощни композиции с пет топки и с пет въжета.

" Нашите девойки имат доста мощни композиции, доста динамични, наситени... в действителност за тази възраст извънредно впечатляващи са, изключително на топки. Въжетата също забавни, просто това е апарат, който нашите деца играят единствено на 9 и на 10 години и по тази причина е малко по-сложно изработването му, малко по-сложно да се върне тази техника, тъй като те към този момент са на 14-15 години и от дълго време не са играли този апарат, само че на днешната подготовка видяхме, че много са поизчистили съчетанието, тъй че се надявам да покажат най-хубавото от себе си. Ансамбъл девойки и самостоятелно участваха на два шампионата единствено от началото на годината. Надявам се да има хора, които да ги поддържат. Състезанието стартира на следващия ден сутринта с ансамблите и незабавно по-късно са девойки квалификациите на първите два уреда ", сподели още Атанасова.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР