Генералният секретар Антонио Гутериш на ООН каза, че е ужасен

...
Генералният секретар Антонио Гутериш на ООН каза, че е ужасен
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН е ужасен от удара по болница в Газа, който уби стотици

Генералният секретар Антонио Гутериш на Организация на обединените нации сподели, че е " ужасяващ " от удара против болница в Газа, при който бяха убити стотици хора, съобщи Ройтерс. Той добави, че нападението на Хамас срещу Израел не може да оправдае груповото наказване на палестинците, отбелязва Франс прес.

Преди да отпътува за китайската столица, с цел да участва на форума " Един пояс, веднъж ", Гутериш съобщи, че е призовал Хамас за неотложно и абсолютно освобождение на заложници, а Израел - да разреши неотложен безграничен достъп на филантропична помощ за Газа.

" Напълно съм наясно с дълбоките недоволства на палестинския народ след 56 години окупация ", акцентира Гутериш в тирада в Пекин. " Но колкото и съществени да са, те не могат да оправдаят терористичните актове, осъществени от Хамас на 7 октомври. А тези набези не могат да оправдаят груповото наказване на палестинците ", съобщи ръководителят на Организация на обединените нации.

Гутериш акцентира и нуждата от поощряване на ефикасни механизми за облекчение на задълженията на страните, участващи в програмата " Един пояс, веднъж ", с цел да се избегне да затънат в непоносими задължения.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР