Генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле също се включи в

...
Генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле също се включи в
Коментари Харесай

Генералният директор на ЮНЕСКО се включи в тържествата за 24 май

Генералният шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле също се включи в тържествата по случай 24 май. С премиера Бойко Борисов и с президента Румен Радев тя разиска развиването на образованието и науката, както и взаимното съдействие.

Рано тази заран министър председателят Бойко Борисов сподели на генералния шеф на ЮНЕСКО меча и пръстена на хан Кубрат. Двете скъпи реликви се съхраняват в Ермитажа в Санкт Петербург и са изложени краткотрайно у нас до края на юни. Пред гостите Борисов напомни завета на българския хан за силата на единството и изиска да бъде направена отливка на историческия артефакт.
Бойко Борисов, министър-председател: С това се е правила интернационалната политика тогава. Това е превъплъщението с огнен дух и меч в днешния ден по този начин пеят и децата. Да се кръстоса духа с огнения меч. Тогава към този момент една нация има мощ. Говорили сме с вашето управление да разрешите една отливка да има.
По-късно генералният шеф на ЮНЕСКО взе участие в тържествата по случай 24 май.

 © БГНЕСОдри Азуле, общоприет шеф на ЮНЕСКО: Езикът е първата среда, в която сме признати. Той е това, посредством което едно дете възприема историята, посредством което едно дете наследява предците си. Езикът е нишката на нашето човечество. "
В словото си Одри Азуле съобщи, че би трябвало да се предизвиква езиковото разнообразие.

Одри Азуле, общоприет шеф на ЮНЕСКО: Между подводните камъни, които крият уеднаквяването на човечеството и затварянето му в себе си, културното разнообразие ни предлага различен път, този на разговора и знанието. За това аз съм извънредно щастлива, че имах опцията да сме тук дружно пред тази библиотека, която е мост сред културите и място на осъществяване на огромен разговор. Честит празник и да живее България.
Одри Азуле посети дружно с президента Румен Радев изложбата в Националната библиотека " Гласът на словото ", отдадена на 1150 години от успението на Свети Константин-Кирил Философ. Двамата разгледаха и Националния исторически музей.

 Борисов: Образованието ще е приоритет в Националната стратегия за развиване 2030 Борисов: Образованието ще е приоритет в Националната стратегия за развиване 2030
България ще изведе образованието като главен приоритет в плана на Национална стратегия за развиване 2030. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време...
Още по тематиката Празнуваме Деня на българската книжовност и просвета 24 май
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР