Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом Гебрейесус

...
Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом Гебрейесус
Коментари Харесай

СЗО предупреждава за заплаха от глад в Газа заради израелските бомбардировки

Генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом Гебрейесус предизвести за иден апетит в линията Газа заради бомбардировките на израелската войска. Той разгласява съответното изказване в X (бивш Twitter).

Той означи, че " в Газа се задава апетит заради продължаващите бомбардировки ". „ Недостигът на храна и заболяванията изтезават популацията в района. Необходими са незабавни съгласувани дейности, с цел да се обезпечи бърза доставка на храна и медикаменти и да се защитят лечебните заведения от нахлуване, тъй че здравните служащи да могат да се грижат за пациенти, отслабени от апетит, заболявания и пострадвания “, сподели той Гебрейесус.

Той още веднъж прикани за „ неотложно преустановяване на огъня и даване на достъп на филантропични организации “ до територията на палестинския анклав.

На 24 март генералният комисар на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци в Близкия изток (UNRWA) Филип Лазарини съобщи, че управляващите на еврейската страна към този момент няма да разрешават на филантропични конвои да влизат в северната част на Газа. Според него „ израелските управляващи са уведомили Организация на обединените нации, че повече няма да утвърждават влизането на каквито и да било хранителни конвои в северната част на анклава “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР