Генералният директор на шампионата по мотоциклетизъм Мото GP Кармело Еспалета

...
Генералният директор на шампионата по мотоциклетизъм Мото GP Кармело Еспалета
Коментари Харесай

Шампионатът в MotoGP стартира през юли без публика

Генералният шеф на шампионата по мотоциклетизъм Мото GP Кармело Еспалета съобщи, че е мощно оптимистичен за възможното начало на сезона през юли, само че да няма аудитория на нито едно от надпреварите поради ковид пандемията. След като през март Еспалета сподели, че ще е „ удовлетворен “ от шампионата от 10 съревнования, само че концепцията за две надпревари на уикенд не му подхожда, в този момент испанецът не отхвърли опцията керванът да остане на една писта в два или даже три поредни уикенда.

Всичко въпреки всичко ще зависи от рестриктивните мерки за пътешестване и това доколко обособените страни ще са склонни да разрешат провеждането на сходни мероприятия, било то и при закрити врата. Еспалета отхвърли опцията за удължение на шампионата през зимните месеца, за провеждането на повече съревнования, като за момента концепцията е всички съревнования да са в Европа, където ще е допустимо напредването с коли.

Еспалета удостовери също, че от Дорна работят с всички тимове, с цел да дефинират минималния брой личен състав, нужен за провеждането на спортен уикенда, като за момента тази цифра е 1300 души общо за трите класа на Мотоциклетната Гран При (MotoGP, Moto2 и Moto3).

До момента жертва на COVID-19 станаха общо 11 съревнования в клас MotoGP, като само Moto2 и Moto3 организираха своите съревнования в Катар.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР