Генералният директор на Общоруския профсъюз на футболистите (ОПСФ) Александър Зотов

...
Генералният директор на Общоруския профсъюз на футболистите (ОПСФ) Александър Зотов
Коментари Харесай

Футболистите на Анжи заплашват със стачка

Генералният шеф на Общоруския синдикат на футболистите (ОПСФ) Александър Зотов съобщи пред организация ТАСС, че е изцяло действително да се чака играчите на Анжи (Махачкала) да не излязат на терена в мача от 11-ия кръг на локалното състезание против ЦСКА (Москва).

В четвъртък порталът Sport24 разгласява намерено писмо на играчите до генералния шеф на клуба от Дагестан, че имат желание да прекратят подготвителния развой от 19-и октомври нататък, в случай че не им бъдат платени дължимите заплати най-малко за два месеца. По-рано краткотрайно изпълняващият слъжността министър на физическата просвета на Дагестан Магомед Магомедов разгласи, че управляващите на района търсят разновидности за финансирането на клуба, чийто общ дълг възлиза на 260 милиона рубли (3,394 милиона евро).

" Става дума за това, че играчите имат намерение да спрат тренировки, защото отговорностите към тях порастват. Това е изцяло правомерно и е записано в законодателството. Те имат право на това. Другият въпрос е, че в случай че те два пъти не излязат на терена в мачовете, то тимът ще бъде изваден от шампионата, разяснява Зотов.

" Ситуацията в Анжи е доста тежка, като има сериозна опция клубът просто да не приключи шампионата. Постоянно се появяват нови и остарели задължения. Ако те изоставен шампионата, това ще повлияе на целия шампионат, предвижда Зотов.

Преди няколко дни от Министерството на спорта на самостоятелната република Дагестан са отказали молба за финансова поддръжка към клуба в размер на 300 милиона рубли (3,915 милиона евро).

Някои от футболистите на Анжи не са получавали заплати от април 2018-а година. Иначе срещата сред Анжи и ЦСКА (Москва) би трябвало да се състои на 19-и октомври на стадиона в Каспийск. Към момента тимът от Махачкала има 9 точки и се намира на 12-о място, само че пък в последния си мач нанесе първа загуба на водача Зенит.

Финансовата рецесия в съветския футбол продължава, откакто два клуба, играли през предходната година във Висшата лига, просто завършиха съществуването си. Това са Тосно от региона на Санкт Петербург, както и добре познатият у нас Амкар (Перм). Отбори във второто равнище да имат проблеми е нещо напълно всекидневно напоследък.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР