Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков се обяви срещу избори

...
Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков се обяви срещу избори
Коментари Харесай

Кошлуков не приема вот на 11 юли. Защо?

Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков се разгласи против избори за парламент на 11 юли. Той сигнализира в обществените мрежи, че предварителните парламентарни избори ще съвпаднат с финала на европейското състезание по футбол.

" Доколкото разбирам, доста е евентуално изборите да бъдат на 11-ти юли. Тогава е финалът на европейското състезание по футбол, ЕВРО 2020. Българска национална телевизия е закупила правата за излъчването му, против забележителна сума. Също по този начин имаме подписан контракт с УЕФА, който ни задължава да излъчваме избран брой срещи, край и полуфинали и така нататък На трето място имаме подписани търговски контракти за реклама, също на огромна стойност.

И в случай че това дотук визира единствено нас, в Българска национална телевизия, то футболните ентусиасти в България са стотици хиляди, евентуално даже милион и повече българи ще желаят да гледат финала. Може би не е неприятна концепция да се дефинира друга неделя за изборите, било предната на 4-ти, било идната на 18-ти. Разбира се, Българска национална телевизия ще се съобрази с всяко решение за датата на изборите, просто молим да помислят и за нашите, на малкия екран и почитателите, причини ", написа Кошлуков в обществените мрежи.

Българска национална телевизия е длъжна да отразява обширно изборния развой. Съчетанието с уговорките на малкия екран с тези по отразяването на европейското по футбол ще сътвори съществени компликации на Българска национална телевизия.

Евро 2020 ще се организира в 11 града в 11 разнообразни европейски страни от 11 юни до 11 юли 2021 година Това е второто европейско състезание, в груповата фаза на което играят 24 тима, и първото, което се организира не на територията на една или две прилежащи страни, а на 11 стадиона в 11 града от 11 национални асоциации на УЕФА. Домакини ще бъдат Санкт Петербург, Амстердам, Баку, Будапеща, Букурещ, Глазгоу, Копенхаген, Лондон, Рим, Мюнхен и Севиля. Миналата година европейското състезание беше отсрочено поради пандемията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР