Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков и неговият колега -

...
Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков и неговият колега -
Коментари Харесай

БНТ и Македонското радио и телевизия подписаха договор за сътрудничество

Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков и неговият сътрудник - генералният шеф на македонското радио и телевизия Марян Цветковски подписаха контракт за съдействие като дадоха поръчка за задълбовачане на взаимната работа, продан на информация и продукция.



Двете малките екрани препотвърдиха своите положителни работни връзки, дългогодишно партньорство и погледнаха към бъдещето.

" Това е контракт с македонската социална телевизия, в който се надяваме да стартираме да работим по-активно, да заменяем излъчвания - техни да покажем на българската телевизия, наши на македонската. И до момента в който политичарите вършат политика, историчарите вършат история, ние да вършим телевизия. Можем да покажем красиви репортажи за Македония, за Охрид, страхотни места има, те могат да видят български. Може да има македонска музика и фолклор, ние може да им дадем наш, и двата народа да се опознават и да се чуват. Мисля, че това е пътя ", сподели генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.



" Радвам се за другарските ни връзки с Българска национална телевизия и,както сподели сътрудника, ще продължим да правиме замяна на стратегии в региона на туризма, на културата, на образованието, на музиката, на вести. Искаме да отворим кореспондентско бюро в София. Надявам се, че и Българска национална телевизия ще отвори такова в Скопие. Така че дружно да можем да сближим още повече малките екрани ", сподели генералният шеф на македонското радио и телевизия Марян Цветковски.



Сближаването планува и внедряването на нововъведения, квалификацията на фрагментите и обединяването на запаси за осъществяване на копродукции.



СНИМКИ: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР