Генералните директори в САЩ са много по-добре платени от колегите

...
Генералните директори в САЩ са много по-добре платени от колегите
Коментари Харесай

Къде живеят най-богатите шефове на компании в света?

Генералните шефове в Съединени американски щати са доста по-добре платени от сътрудниците им в другите страни. Пропастта сред тяхното възнаграждение и това на междинните американски чиновници е по-голяма, в сравнение с в останалите страни, оповестява Bloomberg.

Генералните шефове на най-големите обществено търгувани компании в Съединени американски щати получават междинна годишна заплата от 14.3 млн. $, над два пъти повече от канадските им сътрудници и 10 пъти повече от тези в Индия, сочи анализът на Bloomberg въз основа на водещи борсови показатели в 22 страни.

Но генералните шефове на компании, включени в индийския показател Sensex, въпреки всичко печелят 229 пъти повече от междинните чиновници в страната. Това е втората най-голяма бездна в света след Съединени американски щати, където ръководителите на компании получават 265 повече от междинните чиновници, демонстрира друга ранглиста на Bloomberg.

Норвегия и Австрия имат едни от най-малките маржове. Генералните шефове на компании, включени в норвежкия показател OBX, получават приблизително 1.28 млн. $, което се равнява на приходите на към 20 чиновници.

Компаниите, листнати на американски тържища, би трябвало да разкриват съотношението сред заплатата на генералния шеф и тази на средностатистическия чиновник за фискалната година, почнала на или след 1 януари 2017 година Петер Зимон, немски народен представител в Европейския парламент, предложи сходно съответствие за банките за заплащането на ръководителите да бъде сведено до „ по-подходящо ниво “.

Много са аргументите за разликата в заплащането сред ръководителите. В Съединени американски щати се намират доста от най-големите корпорации в света, които заплащат повече. Разходите за живот са по-високи в Северна Америка и Западна Европа, в сравнение с в някои елементи на Азия. И даже най-малкото откриване на подробни данни може да тласне заплащането към покачване, защото бордовете на шефовете дефинират заплатата на генералните шефове в сходство с тези на сътрудниците им, споделя Тим Кигли, доцент по мениджмънт в университета в Джорджия.

Данните за заплатите във всяка страна се основават на междинното възнаграждение на общоприет шеф на компания, показана в главен борсов показател. Заплащането, разкрито в обществени документи, включва заплата, бонуси, спомагателни приходи, непарично възнаграждение като скъпи бумаги, стратегии за отсрочено възнаграждение и пенсии.

Топ 10 на страните с най-високоплатени шефове на компании в света:

1.САЩ – междинна годишна заплата от 14.25 млн. $

2. Швейцария – 8.5 млн. $

3. Холандия – 8.24 млн. $

4. Англия – 7.95 млн. $

5. Канада – 6.49 млн. $

6. Германия – 6.17 млн. $

7. Австралия – 4.69 млн. $

8. Испания – 4.89 млн. $

9. Хонконг – 4.88 млн. $

10. Сингапур – 4.62 млн. долара

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР