Генералната дирекция на Националната полиция на Франция предупреди за опасността

...
Генералната дирекция на Националната полиция на Франция предупреди за опасността
Коментари Харесай

Франция предупреди за опасност от терористични атаки по жп линии в цяла Европа

Генералната дирекция на Националната полиция на Франция предизвести за заплахата от терористични офанзиви по железопътни линии в цяла Европа, както и за проекти на екстремисти да провеждат поредност от горски пожари и отравяне на хранителни артикули.

Това оповестява вестник Le Parisien, който се базира на конфиденциален документ на ведомството, с който разполага, написа. Докладът от седем страници, съгласно обявата, е направен при започване на септември.

„Особено внимание би трябвало да се обърне на всякаква информация, обвързвана с проникването или опит за бойкот на линиите за придвижване на влакове“, цитира изданието документа. В отчета се споделя, че вероятността от терористични актове във Франция „остава доста висока“ и затова френските правоприлагащи органи възнамеряват да преразгледат антитерористичния проект в светлината на новите действителности.

Според вестника, предвид на опасността от нови офанзиви, френската полиция е решила да ускори отбраната на железниците, учебните заведения, университетите и туристическите обекти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР