Генералната асамблея на ООН прие внесената от Русия резолюция за

...
Генералната асамблея на ООН прие внесената от Русия резолюция за
Коментари Харесай

ООН прие резолюция на Русия за контрола над въоръженията

Генералната асамблея на Организация на обединените нации одобри импортираната от Русия резолюция за подсилване на системата от контракти, свързани с контрола над въоръженията, оповестява РИА Новости.
Резолюцията е озаглавена „ Укрепване и развиване на системите от контракти и съглашения по контрола над въоръженията, разоръжаването и неразпространението ”. В нея се приканват всички държави-участнички в съответните документи да изпълнят в цялостен размер вписаните в тях условия.
Подчертава се, че това ще подкрепи световната непоклатимост и интернационалната сигурност.
Авторите на резолюцията упорстват генералният секретар на Организация на обединените нации да продължи да спомага за запазването целостта на такива контракти и да насърчава създаването на спомагателни ограничения от страна на страните, които ще доведат до подписването на нови съглашения от сходен темперамент.
Внасянето на резолюцията от страна на Русия стана на фона на излизането на Съединени американски щати от руско-американския Договор за очистване на ракетите със междинен и по-малък обхват и извършените тествания със неразрешени от същия документ ракети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР