Генерал Венцислав Мутафчийски говори пред Гонг след решението на днешната

...
Генерал Венцислав Мутафчийски говори пред Гонг след решението на днешната
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски коментира решението на футболните шефове

Генерал Венцислав Мутафчийски приказва пред " Гонг " след решението на днешната среща на БФС шампионата да бъде продължено.

" Вижте, ръководителите на футбола вярно са оповестили, че играчите ще могат да стартират тренировки, когато това е допустимо. Решението им мачовете да започват три седмици откакто се оправим със комплицираната обстановка, е положително. Извънредното състояние е точно по тази причина да предпазим хората. Много се приказва за икономическите последици, само че животът на хората е преди всичко.

Генералният щаб не може да не разрешава на футболните клубове да упражняват, тъй като това не му влиза в пълномощията. Това може да го реши Правителството.
 Футболът у нас се завръща три седмици, откакто получи позволение за това от Националния действен щаб
От БФС разкриха по кое време ще се възобнови българският шампионат

Всичко зависи от Националния действен щаб

Вижте какво се случва в някои страни. Ние взехме ограничения и по тази причина смъртността е доста по-малка. Не може на момента да установим всички болни от ковид, само че виждаме ниската смъртност. Не може да скрием труповете и да ги заметем под масата.

Не мога да кажа по кое време спортистите ще имат опция да стартират занимания. Бъдете сигурни и, че на мен ми се желае всичко да завърши колкото се може по-бързо. Обстановката е много динамична, което не ни разрешава за даваме точни прогнози. Ние вършим всичко допустимо да запазим живота на хората.

Наскоро даже президентът на СЗО разгласи, че не трябва да отхлабваме рестриктивните ограничения, защото това може да се окаже пагубно. Той акцентира на това, че сходни дейности може да се отразят доста по-тежко на стопанската система.
 Атанас Фурнаджиев: Съществува вид да се изиграят всички мачове
Атанас Фурнаджиев: Съществува вид да се изиграят всички мачове

" Не е обсъждана смяна на формата на шампионата "

Най-голямото ми безпокойство е Великден. Тогава се чака да бъде пикът на пандемията, а много хора се събират на групи. Пекат се агнета и така нататък Това може да се окаже пагубно. Разбирам, че този празник го обичаме. Това е Християнски празник, само че би трябвало да бъдем рационални. Хубаво е, че и вие призовавате хората да съблюдават разпоредбите и наредбите на здравните управляващи ", съобщи ген. Мутафчийски.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР