Генерал от Корпуса на гвардейците на Ислямската революция - идеологическата

...
Генерал от Корпуса на гвардейците на Ислямската революция - идеологическата
Коментари Харесай

Ликвидираха още един ключов генерал от Корпуса на гвардейците на Ислямската революция

Генерал от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война - идеологическата войска на Иран - е бил погубен по време на задача в Сирия, заяви през днешния ден държавната телевизия на страната, представена от Франс прес.

" Генерал Аболфазл Алиджани от сухопътните сили в Корпуса на гвардейците, който беше на задача в Сирия като боен консултант, е умрял като страдалец в неделя ", разгласи иранската телевизия на своя уеб страница.

Алиджани е разказан като " бранител на светилището ", наименование, което се употребява за представители на Иран, които извършват задачи в Сирия или Ирак. Подробности за офанзивата, при която е погубен генералът, не се оповестяват.

Техеран поддържа режима на съдружника си Башар Асад в Сирия във войната там и признава, че изпраща в страната военни съветници.

В началото на този месец се организираха траурни церемонии в столицата Техеран и други ирански градове в памет на пет членове на Корпуса, които бяха убити преди години в Сирия и чиито тела бяха неотдавна открити и разпознати с ДНК проби, предават иранските медии.

През март от Корпуса оповестиха за израелска офанзива в Сирия, при която са починали двама нейни офицери, като увериха, че Израел " ще си заплати за това закононарушение ".

През последните години Израел е осъществил стотици въздушни удари в Сирия, като цел бяха позиции на режима на Асад, само че също подкрепяните от Иран въоръжени сили, както и бойците на проиранската ливанска шиитска формация " Хизбула ".

Израел, който е комшия на Сирия, рядко разяснява обособените въздушни офанзиви, само че признава, че от 2011 година до момента е нанесъл стотици такива удари. Израелската войска обосновава ударите си с нуждата да се попречи на Иран да разпростре наличието си до границите на Израел.

Иран и Израел от години водят необявена война между тях, като Техеран упреква своя върл зложелател в осъществяване на саботажи против ирански нуклеарни обекти и образуване на покушения против основни ирански представители, най-много от научните среди.

Корпусът на гвардейците на Ислямската гражданска война е включен в черния лист на Съединени американски щати на терористични групировки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР