Генерал Мили казва, че има „подходящи“ мерки за безопасност след заплахата на Тръмп в социалните медии

...
Напускащият поста председател на Обединения комитет на началник-щабовете генерал Марк
Коментари Харесай

Напускащият поста председател на Обединения комитет на началник-щабовете генерал Марк Мили има „подходящи мерки“, за да гарантира безопасността си, каза той тази седмица в своя първият публичен отговор на шокиращи коментари, направени от бившия президент Доналд Тръмп, в който се предполага, че армейският генерал е предател, който заслужава екзекуция.

Миналата седмица Тръмп обвини Мили, че е ходил зад гърба му, за да комуникира с Китай през последните месеци на администрацията на Тръмп. Мили, който беше номиниран за председател на Съвета на началник-щабовете от Тръмп, трябва да напусне военния си ръководен пост в края на месеца. Генералът поддържа комуникацията си с Китай и каза, че му се иска Тръмп да не е направил коментарите си в петък.

„Ще взема подходящи мерки, за да осигуря моята безопасност и безопасността на семейството ми“, каза Мили.

заграбване на власт над резултатите от изборите през 2020 г. Мили през 2021 г. отказа да коментира докладите.

Тръмп, в петъчната си публикация Truth Social, също се насочи към ролята на Мили в изтеглянето на САЩ от Афганистан. Бившият президент  посочи, че решението на Мили да напусне поста е повод за празнуване.

„Този ​​човек се оказа развалина от влака на Уок, който, ако докладът за фалшивите новини е правилен, всъщност се занимаваше с Китай, за да им даде представа за мисленето на президента на Съединените щати, “, написа Тръмп в социалната си платформа Truth Social. „Това е акт, който е толкова груб, че в минали времена наказанието би било СМЪРТ! Война между Китай и Съединените щати можеше да бъде резултат от този предателски акт.“

Ген. Отговорът на Мили на коментарите на бившия президент Тръмп

Мили, попитан за публикацията, в която се предполага, че той трябва да заслужава смъртно наказание, подчерта, че той е войник, който е бил верен на Конституцията повече от 44 години. Той каза, че е готов да умре, за да подкрепи и защити Конституцията.

"Така че няма да коментирам директно тези, тези неща", каза той. „Но мога да ви кажа, че тази армия, този войник, аз, никога няма да обърнем гръб на тази конституция.“

Мили каза също, че няма нищо неуместно или предателско в обажданията му към Китай.

Ген. Обажданията на Мили в Китай

Говорителят на председателя през 2021 г. каза, че обажданията на генерала в Китай са част от редовните му комуникации с началниците на отбраната по целия свят. Говорителят описа разговорите като решаващи за намаляване на напрежението между нациите, както и за „избягване на непредвидени последици или конфликти“.

„Неговите разговори с китайците и други през октомври и януари бяха в съответствие с тези задължения и отговорности, предоставящи увереност, за да се поддържа стратегическа стабилност“, каза говорителят в писмено изявление тогава. „Всички обаждания от председателя до неговите колеги, включително докладваните, се обслужват, координират и комуникират с Министерството на отбраната и междуведомственото.“

Обажданията на Мили с китайския му колега бяха разкрити в „Опасност“, книга от репортери Боб Удуърд и Робърт Коста, сега кореспондент на CBS News. Имаше съобщения, че към края на управлението на Тръмп Мили е уверил генерал Ли Зуочен от Народната освободителна армия, че САЩ няма да предприемат атака срещу Китай.

Мили ще се появи в предстоящия епизод от 60 минути, за да обсъди защо смята, че обажданията му в Китай са не само правилни, но и необходими за предотвратяване на по-нататъшен конфликт.

Репортаж от Нора О'Донъл, Кийт Шарман и Роксан Фейтел.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР