Генерал-губернаторът на Канада Жули Пайет подаде оставка след разследване за

...
Генерал-губернаторът на Канада Жули Пайет подаде оставка след разследване за
Коментари Харесай

Генерал-губернаторът на Канада подаде оставка след разследване

Генерал-губернаторът на Канада Жули Пайет подаде оставка след следствие за словесно принуждение и тормоз над подчинени, предадоха Франс прес и ТАСС.

"През последните месеци породи напрежение в резиденцията на генерал-губернатора в Отава, за което скърбя. Въпреки че не е подадена публична тъжба и не е изказвано публично неодобрение през този мандат, аз постоянно одобрявам тези изказвания доста съществено ", се споделя в изказване на Пайет.

"Канадците се нуждаят от непоклатимост в тези несигурни времена. Връчих оставката си ", разгласи тя, откакто локални медии през вчерашния ден оповестиха, че изводите на поисканата от държавното управление самостоятелна инспекция са пагубни за нея.

Докладът от инспекцията не е обществено оповестен. На Пайет не са повдигнати обвинявания. Правителството изиска това следствие през юли, откакто телевизия Си Би Си разгласява анонимни сигнали за "токсична конюнктура " в канцеларията на Пайет, която беше упрекната в "словесно принуждение и тормоз ".

Канадският министър председател Джъстин Трюдо заяви в изказване, че е приел оставката на Пайет. Временно изпълняващ длъжността ще бъде ръководителят на Върховния съд Ричард Уагнър. 57-годишната Жули Пайет е първата канадска астронавтка, която се качва на борда на Международната галактическа станция през 1999 година

Тя стана генерал-губернатор на Канада през 2017 година Това е най-вече протоколна служба на представител на президента на Канада - английската кралица Елизабет Втора. Генерал-губернаторът по традиция се избира от английския монарх след съвещания с канадския министър председател. Мандатът му нормално е за пет години, само че времетраенето му се преценя от кралицата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР