Geely Emgrand GSe е нов и бюджетно достъпен китайски електрокросовър с

...
Geely Emgrand GSe е нов и бюджетно достъпен
китайски електрокросовър с
Коментари Харесай

Geely пуска утре на пазара в Китай електрически кросовър за $17 000

Geely Emgrand GSe е нов и бюджетно достъпен китайски електрокросовър с пробег от 460 км с едно зареждане на акумулаторите. Китай е към този момент №1 в производството на електромобили в света, а в този момент се намесва и в територията на електрическите кросовъри, където сега са Jaguar i-Pace и Tesla X, само че с надалеч по-ниско ценово предложение.

От на следващия ден - 7-и юни автопроизводителят пуска на пазара в Поднебесната империя машината. Всъщност Emgrand Gse е модифициран в електрически вид стандартният кросовър модел на компанията GS. Цената на електрифицираният вид с отчитане на държавната дотация е 17 100 щатски $.

Външно Geely Emgrand GSe наподобява като нормален SUV без особени изхвърляния в дизайна и прилича ненапълно на издигнат хечбек. Покривът е полегат много внезапно обратно, броните са солидни, фаровете тесни, задните светлини много огромни.

Интериорът е без някакви претрупвания, налице са многофункционален волан и инфотеймънт система. Като екстри за Geely Emgrand GSe се оферират светодиодни фарове, панорамен люк на покрива, система за освежаване на въздуха, безкабелно зарядно за мобилни устройсства и гласово управление.

Задвижването на Geely Emgrand GSe е с един електромотор с мощ 160 к.с., акумулаторът е литиево-йонен с тегло 380 кг. С едно зареждане машината минава минимум 350 км, само че в случай че се движи със средна скорост 60 км/ч, запасът от сила стига за изминаването на 460 км.

Интересно ще е да забележим дали опитът натрупан с развиването и стартирането в серия на китайския автомобил ще бъде използван по-нататък в новите екологични модели на Volvo, което е благосъстоятелност на китайския автопроизводител.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР