„Газпром“ към настоящия момент е построил 1629,3 км от линейната

...
„Газпром“ към настоящия момент е построил 1629,3 км от линейната
Коментари Харесай

„Газпром“ е построил 1629,3 км от „Силата на Сибир“ и 991 км от „Турски поток“


„ Газпром “ към сегашния миг е построил 1629,3 км от линейната част на газопровода до Китай „ Силата на Сибир “ (общ дължина на първата част – 2158 км), или 75,5 % от сектора от Чаяндинското находище до Благовещенск, оповестяват от компанията след разискването от съвета на шефовете на хода на реализирането на програмата за финансови инвестиции и статута на реализация на огромните капиталови планове. На Чаяндинското находище продължава построяването на 99 сондажни платформи. Компанията припомня, че доставката на съветски газ за китайската компания CNPC ще стартира в планирането по контракта периоди – 20 декември 2019 година

На Бованенското находище, което е основно за новия Ямалски център за газодобив през 2018 година се възнамерява въвеждане в употреба през 2018 година и експлоатиране на третото газово поле. Това ще даде опция добивът на природен газ на Бованенското находище да доближи плановото равнище от 115 милиарда куб м газ годишно.

По график тече и строителството на експортния газопровод през Черно море - „ Турски поток “. От газопровода са състояние 991 км, или 53 % от общата дължина на морския сектор по двете тръби.

В синхрон тече и разширението на Северния газотранспортен кулоар. Така през 2018 година ще бъде приключено построяването на линейната част от газопровода " Ухта-Торжок-2 ", като към сегашния миг са издигнати 869,5 км от общо 970 км. На настоящият газопровод „ Бованенково – Ухта – 2 “ се планува въвеждане на компресорни мощности от порядъка на 371 МВт. Освен това до края на годината се възнамерява и полагане на 600 км тръби в границите на плана за развиване на мощностите в Северозападния район на Русия.

Новите газотранспортни мощности ще обезпечат опция да се обезпечи подаването на газ за газопровода „ Северен поток 2 “ през Балтийско море. По плана е получено позволение от съответните органи на Германия за полагане и употреба на газопровода в териториалните води на страната. Продължавати дейностите, свързани с приемането на национални позволения от Дания, Швеция, Финландия и Русия.
През 2017 година са въведени в употреба два нови подземни резервоара в Калининградското подземно газохранилище за нарастване на размера на оперативния газов запас повече от дв пъти – от 70 до 156 млн. куб м.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР