“Газпром експорт“ пуска собствен индекс на цената на газа ESP

...
“Газпром експорт“ пуска собствен индекс на цената на газа ESP
Коментари Харесай

„Газпром експорт“ започва да публикува собствен индексс - ESPGazEX


“Газпром износ “ пуска личен показател на цената на газа ESP Gaz European Index (ESPGazEX), в границите на развиването на Електронната платфорва за търговия, се споделя в известие на компанията.

„ В рамките на развиването на активността на Електронната платформа за търговия „ Газпром износ “ показва личен показател ESP Gaz European Index (ESPGazEX). Индекс ESPGazEX за избран месец се пресмята като среднопретеглена цена по всички преводи на Електронната платформа за търговия с доставка през съответния месец, завършена преди датата на издание на показателя, се споделя в известието.

Отбелязва се, че показателят ще бъде оповестен от през днешния ден 1 април на страницата на електронната платформа за търговия, а по-късно всекидневно ще се обновява. Индексът ще бъде в евро и рубли.

„ Радваме се, че електронната ни платформа за търговия освен демонстрира положителни резултати от работата, само че и се развива, вкарва нови принадлежности за търговията с газ. Създаването на личен показател е значима стъпка за развиването на платформата ни “, ц цитират в известието думите на генералния шеф на „ Газпром износ “ Елена Бурмистрова.

„ Газпром износ “ стартира да продава газ за Европа през електронната платформа за търговия в края на септември 2018 година От началото на работата на платформата са осъществени съвсем 3,5 милиарда куб м газ, подписани са контракти с десетки контрагенти.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР