Газпром“ е инструмент в ръцете на един агресор, така че

...
Газпром“ е инструмент в ръцете на един агресор, така че
Коментари Харесай

Илина Мутафчиева, ДБ: „Газпром“ е инструмент в ръцете на един агресор

„ Газпром “ е инструмент в ръцете на един агресор, тъй че за нас е безусловно немислимо да преговаряме. Без съветски газ. “ Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Илина Мутафчиева от „ Демократична България “, лидер в 28-и МИР-Търговище и претендент в 24-и МИР-София. По нейните думи, съществуват други възможности за газови доставки.

„ Очевидно газ има от другаде. Днес от сутринта се приказва, че на интерконектора с Гърция ще бъде публикуван Акт 15 до края на седмицата. Азерският газ, несъмнено, е един от вероятните разновидности, също газът от Африка... Има доста интернационалните снабдители и ние можем да се обърнем към едни надеждни и сигурни източници “, добави тя..

„ Ние предлагаме експертни и рационални решения. От една страна, диверсификация на източниците и на интернационалните доставки. А въпреки това, поддръжка за дребните производители на електричество, през облекчение на процедурите за създаване на лични мощности и ВЕИ “, показва Мутафчиева.

„ Няма смяна в нашата позиция – ние желаеме взаимност в границите на службите в България и в Русия “, по този начин кандидатката разяснява проблема с изгонването на съветски дипломатически чиновници от България.

„ Искаме България да се еманципира от въздействието на Путин и цялостна депутинизация на нашите институции. На първо време, посредством унищожаване на сътрудници, които са свързани с Русия и режима на Путин, посредством основаване на механизми за надзор. Със сигурност, пътят на България е европейски и западен, а не към един режим, който афишира война и обезпечава шантаж на цяла Европа сега “, безапелационна е тя.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР