Газовият хъб Балкан се появи, за да бъде маскирана промяната

...
Газовият хъб Балкан се появи, за да бъде маскирана промяната
Коментари Харесай

Демократична България предупреждава за Турски поток - нека всичко е ясно

Газовият хъб " Балкан " се появи, с цел да бъде маскирана смяната на името на " Южен поток " на " Турски поток ". А неподплатеният оптимизм, че " Турски поток " ще мине през България, прикрива желанието да се похарчат най-малко 2.6 милиарда лв., а евентуално доста повече (най-малкото, тъй като тази цена е без ДДС), за нова газова инфраструктура - посредством смяна на Енергийната тактика. Тази инфраструктура обаче ще се прави без никакви гаранции за българския доход от този голям разход. Това е позицията на " Демократична България " по тематиката " Турски поток ".
Според дясното политическо обединяване държавното управление се скри зад решение на Народното събрание посредством смяна на Енергийната тактика, с цел да не носи отговорност за бъдещите стопански вреди. " Твърденията по какъв начин България щяла да завоюва 4.35 милиарда лева са изцяло безпочвени и включват необикновен сюжет, при който и остарялата тръба от Русия, и възможната нова от Турция, работят непрестанно на цялостен потенциал. Ако ръководещите позволен този разход, най-вероятно ще се повтори историята с разноските за АЕЦ " Белене ". Пишем двойка по счетоводство и икономическа логичност на министър Теменужка Петкова ", гласи позицията на " Демократична България ".
Заради това демократите желаят спор и властта да показа съответни калкулации какво ще спечелим от " Турски поток " и то чисто. Съществува действителен риск крайният резултат да е натрупването на съществени загуби от български държавни компании и това да се употребява от Москва за придобиване на благосъстоятелност върху преносната инфраструктура, предизвестяват демократите. Те желаят Европейска комисия да взе участие в преговорния развой, да няма опрощение с " комерсиална загадка ", да се защитят приходите от пренос, да е изрично ясно ще има ли непокътнат потенциал за трети страни, с което да се подсигурява конкуренцията, както и какви ще са разпоредбите за достъп до преносната мрежа. " Демократична България " обръща внимание и на нуждата интерконектора с Гърция да проработи допустимо най-бързо, с цел да има опция за доставка и на полутечен газ т.е. усилване на конкуренцията.
" Идеята за градеж на газов хъб в България провокира откровени насмешки измежду нашите енергийни сътрудници, заради това че хъб не се строи - той се основава на основата на отворени ликвидни пазари от търговци, които имат доверие между тях и желаят да търгуват един с различен ", предизвестяват демократите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР