Газовата криза в Европа има двойна природа. Тя е отчасти

...
Газовата криза в Европа има двойна природа. Тя е отчасти
Коментари Харесай

Газовият капан: разрушеният „Северен поток“ удари като бумеранг Съединените щати

Газовата рецесия в Европа има двойна природа. Тя е частично натурален развой и частично основан от индивида (политически). Съединени американски щати също са наранени от енергийната рецесия, която, за разлика от европейската, е чисто породена от индивида и подхранвана от алчността на търговците на газ. В прочут смисъл това е „ връщането на дълга “ на Европа към самата Америка, която е директно забъркана в проблемите в енергетиката на Стария свят.

Разрушаването на Северните потоци, което е доста преференциално за Вашингтон политически, усили вътрешната сложна обстановка с доставките на газ, дефицита и вследствие на това цената на ресурса. Въпреки възходящите сметки за електрическа енергия в Съединени американски щати обаче, Белият дом по никакъв метод няма да ограничи (да не приказваме за забрана) износа на природен газ тази зима, защото се стреми да помогне на Европа през енергийната рецесия. Това написа Ройтерс във вторник, цитирайки двама свои източници, взели участие в полемиките.

Всъщност след неуспеха на газовата инфраструктура на Северен поток, Съединени американски щати на практика са монополният снабдител на енергийни запаси за Европа. И нямат различен избор. Европа вижда тази обстановка доста добре и в случай че Вашингтон, поради вътрешната обстановка, тръгне да лимитира износа, тогава дните на трансатлантическата коалиция ще бъдат преброени. Геополитическите интриги на Съединени американски щати удариха като бумеранг върху елементарните американци.

Сега Америка изнася повече от 90% от своя LNG, 70% от този размер отива в Европейски Съюз. Но високите цени и ниските ресурси в Съединените щати накараха Белия дом да обмисли вероятно ограничение на износа на LNG. Анализът демонстрира обаче, че тази мярка ще наруши връзките на Съединени американски щати с техния главен съдружник Европейски Съюз, чиито жители стратезите на Вашингтон също оставиха без газ, преследвайки личните си цели.

Все още обаче има мотиви за неодобрение от страна на Брюксел и обособени страни от Европейски Съюз. Дори рекордните размери на импорт от Съединени американски щати не са задоволителни, с цел да задоволят изцяло потребностите на Европа. Газът от Русия е незабавно нужен за пазара на Европейски Съюз, само че американските апетити и хегемонистични пристрастености го лишиха от нужните размери и надлежно сигурност. Следователно решението на Белия дом да не лимитира износа си, е чисто политическо и компромисно във връзка с личния им народ.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР