Газопроводът Союз Восток ще донесе на най-бързо развиващия се пазар

...
Газопроводът Союз Восток ще донесе на най-бързо развиващия се пазар
Коментари Харесай

Газпром обеща на Китай 50 млрд. кубически метра газ годишно по нов газопровод

Газопроводът " Союз Восток " ще донесе на най-бързо развиващия се пазар в света - китайският, 50 милиарда кубически метра газ годишно. Това сподели ръководителят на борда на шефовете на " Газпром " Алексей Милер пред телевизионния канал " Русия 24 ", заяви " Интерфакс ". Милер добави, че новият газопровод ще укрепи съдействието на Русия с Монголия.

Шефът на " Газпром " означи мащабността на новия план, чието строителство следва. По думите му, газопроводът " Союз Восток " " ще стане продължение на съветския газопровод " Силата на Сибир " - 2 ".

Дължината на трасето през територията на Монголия, съгласно технико-икономическата аргументация, ще бъде 962,9 км, а диаметърът на тръбите ще е 1400 мм, плануват се пет компресорни станции. Предпроектното изследване сподели, че планът е механически изпълним и стопански преференциален, разясняват от " Газпром ".

" Сега се минава към стадия на планиране на новия газопровод ", добави Милер.

През 2020 година " Газпром " пристъпи към оценка на опциите за доставки на природен газ за Китай през територията на Монголия. Технико-иконономическата аргументация на плана е направена от сдружението със особено предопределение " Газопровод Союз Восток ".

Предпроектното изследване беше утвърдено на 25 януари 2022 година. На идващия ден държавно управление на Монголия съобщи, че строителството на газопровода ще стартира през 2024 година и се планува газопроводът до Китай за бъде пуснат в употреба през 2027-2028 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР