Газопроводът Северен поток-2 няма да бъде пуснат в експлоатация през

...
Газопроводът Северен поток-2 няма да бъде пуснат в експлоатация през
Коментари Харесай

Германски политик: „Северен поток-2“ няма да бъде пуснат в близките години


Газопроводът " Северен поток-2 " няма да бъде пуснат в употреба през идващите месеци или години, сподели Фридрих Мерц, водач на немския Християндемократически съюз.

" Не мисля, че тръбопроводът ще бъде пуснат в употреба през идващите месеци или даже години... Мисля, че краткотрайното прекъсване ще продължи много дълго ", сподели политикът по радио Deutschlandfunk.

В сряда Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на оператора на съветския газопровод " Северен поток-2 " AG и на неговия основен изпълнителен шеф Матиас Варниг , се показва в изказване на американското ведомство. Освен това Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласява общоприет лиценз, с който подрежда всички покупко-продажби с Nord Stream 2 AG да бъдат прекъснати до 2 март 2022 година

По-рано Германската федерална мрежова организация спря узаконяването на " Северен поток-2 ", като документът, по който се организираше процедурата, беше отдръпнат от немското държавно управление.



Документът се изготвя от Министерството на енергетиката и в него се прави оценка дали контрактуваният план вреди на сигурността на енергийните доставки . Както изясни министърът на стопанската система Роберт Хабек, геополитическата обстановка и обстановката на пазара на газ през последните седмици са наложили преоценка. Тръбопроводът няма да бъде сертифициран, до момента в който тази оценка не бъде приключена или в случай че тя е негативна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР