Газопроводът Северен поток 2 е готов за пускане, заяви по

...
Газопроводът Северен поток 2 е готов за пускане, заяви по
Коментари Харесай

Газпром обяви, че Северен поток 2 е готов за пускане

Газопроводът " Северен поток 2 " е подготвен за стартиране, съобщи по време на закрита телефонна конференция за вложители заместник-началникът на ръководство на " Газпром " Алексей Фиников, представен от ТАСС в понеделник.

" Газопроводът " Северен поток 2 " е приключен и подготвен за стартиране ", сподели той.

Първата тръба на газопровода към този момент е запълнена с механически газ, а втората е впроцес на подготовка за запълване, уточни топ-мениджърът на газовия холдинг.

Той обаче отхвърли да разяснява хода на сертификация на оператора на газопровода " Норд Стрийм 2 " като самостоятелен метафоричен оператор.

Строежът на оборудването беше изцяло приключен на 10 септември 2021 година Първоначалните проекти бяха той да завърши до края на 2019 година, само че наложените от Съединени американски щати Санкции за фирмите, участващи в реализацията му, забавиха строителните действия.

Газопроводът се състои от две тръби с общ потенциал от 55 милиарда куб. м, минаващи по дъното на Балтийско море от съветското до немското крайбрежие.

За да бъде въведен в употреба газопроводът " Норд Стрийм 2 " би трябвало да даде документ за сходство с техническите правила, както и ба бъде сертифицирана като самостоятелен метафоричен оператор от Федералната мрежова организация. Това решение се чака да бъде оповестено на 8 януари 2022 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР