Гавин Уилямсън беше назначен за нов военен министър на Великобритания,

...
Гавин Уилямсън беше назначен за нов военен министър на Великобритания,
Коментари Харесай

Гавин Уилямсън наследява Майкъл Фалън като военен министър на Великобритания

Гавин Уилямсън беше назначен за нов боен министър на Англия, откакто през вчерашния ден досегашният министър на защитата Майкъл Фалън подаде оставка, оповестяват английските медии.

Тереза Мей предприе светкавични дейности за заместването на Фалън, който се отдръпна поради изказвания за полови домогвания в предишното.

Обявявайки оставката си, Фалън посочи, че държанието му не покрива изискуемите стандарти за заемания от него пост.

 Британският министър на защитата подаде оставка
Британският министър на защитата подаде оставка

Майкъл Фалън признава, че държанието му в предишното е укоримо...

Уилямсън, който до момента е бил партиен уредник на парламентарната група на Консервативната партия в английския парламент, ще бъде завещан на поста от някогашния си заместител Джулиън Смит, който ще дава отговор за използването на партийната дисциплинираност в Народното събрание.

Лекият ремонт на английския кабинет идва, откакто Майкъл Фалън стана първият политик, който се отдръпва след неотдавна разкритите изказвания за полов тормоз в английския парламент.

Фалън съобщи пред БиБиСи, че това, което е било " задоволително преди 15 или 10 години е явно недопустимо в този момент ".

По думите му, било вярно да подаде оставка, добавяйки: " Парламентът в този момент би трябвало да се вгледа в себе си, а министър председателят даде да се разбере, че държанието би трябвало да бъде усъвършенствано и би трябвало да защитим личния състав в Уестминстър против всевъзможни изказвания за тормоз. "

Запитан дали счита, че би трябвало да се извини, Фалън показал: " Смятам, че всички ние в този момент би трябвало да се вгледаме в предишното, постоянно има неща, за които съжалявате, бихте създали по-различно. "

Гавин Уилямсън е английски народен представител от 2010 година насам, представлявайки Южен Стафордшър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР