Гърция засили граничните патрули, след като Турция заяви, че вече

...
Гърция засили граничните патрули, след като Турция заяви, че вече
Коментари Харесай

Гърция затегна контрола по границата си с Турция

Гърция ускори граничните патрули, откакто Турция съобщи, че към този момент няма да пречи на бежанците да отидат в Европа, обявиха публични представители.
" Гърция стегна защитата на своите сухопътни и морски граници до оптимално допустима степен ", съобщи държавен източник.
Удвоени са граничните патрули и е насочен общ апел за нараснала подготвеност, заяви източник от полицията за AFP.
" Всичко е под надзор. Няма причина за безпокойствие ", сподели източникът.
" Около 300 души са били видяни от турската страна на границата в североизточния район Еврос, само че тези цифри не са необикновени ", сподели офицер от армията.
Висш турски чиновник съобщи по-рано, че Анкара към този момент няма да затваря граничните си врати за бежанци, които желаят да отидат в Европа, малко след убийството на 33 турски бойци при въздушен удар в Северна Сирия.
В допълнение към групата на сухопътната граница, турската организация DHA заяви, че други мигранти са пристигнали на брега на Айваджик в Чанаккале, Западна Турция. Те желаят да отидат на гръцкия остров Лесбос с лодки.
Репортери на Агенция Франс Прес за Лесбос споделиха, че една лодка е пристигнала с 15 афганистанци на борда, в това число няколко деца.
Гърция и нейните сътрудници от Европейски Съюз се притесняват от следващия приток на бежанци от Сирия, откакто през 2015 година повече от един милион си проправиха път, преди да бъде реализирано съглашение сред Европейски Съюз и Турция за надзор на броя на мигрантите и бежанците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР