Гърция въвежда забрана за преминаване през всички сухопътни гранични пунктове

...
Гърция въвежда забрана за преминаване през всички сухопътни гранични пунктове
Коментари Харесай

Гърция затваря границите си от 23 до 7 часа

Гърция вкарва възбрана за прекосяване през всички сухопътни гранични пунктове на страната в интервала от 23 часа вечерта до 7 часа сутринта като се изключи Граничен контролно-пропусквателен пункт Промахон/Кулата на границата с България. Забраната влиза в действие от този петък вечерта. Това разгласи представителят на гръцкото държавно управление Стелиос Пецас като част от ограниченията по отношение на увеличението на случаите на ковид в страната, заяви АНА-МПА.

Ден преди този момент Гърция забрани прекосяването в нощните часове през Граничен контролно-пропусквателен пункт Какавя на границата с Албания, само че от петък тази мярка се уголемява и по отношение на останалите гранични пунктове без Промахон.

По отношение на увеличените случаи на коронавирус Пецас съобщи, че " на този стадий са открити три съществени огнища, които будят безпокойствие ".

" Първото са честите прекосявания на гърци и на непрекъснато пребиваващи в Гърция лица от други балкански страни. Мнозина от тях не престават да влизат и излизат, все едно няма нищо ", съобщи държавният представител.

Второто огнище са скупчванията на правостоящи клиенти, изключително в питейните заведения, само че и на сватби, кръщенета и други обществени събирания. Третото огнище са средствата за всеобщ превоз.

Над 1300 нови случая на COVID-19 са открити за денонощие и в Румъния. Общият брой на инфектираните набъбна с 1345 души до 57. Броят на умрелите лица с доказана коронавирусна зараза набъбна с 45 до 2432.

Според последните данни за ден в Албания е регистриран нов връх на новозаразени - 139 души.

Германия пък регистрира максимален брой новозаразени с ковид за един ден от три месеца - 1045 нови случая. За пръв път от май този индикатор надвишава 1000, само че към момента е доста под пика от април, когато за един ден е имало повече от 6000 нови случая.

Германия заяви, че ще вкара наложителни проби за ковид за идващи от високорискови региони. Досега обособените немски провинции можеха да изискат от идващите от високорискови региони да се подложат на 14-дневна карантина, само че тестването беше непринудено.

Тревожен растеж на новите случаи на ковид се следи и във Франция и Испания, написа " Марица ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР