Гърция въвежда пълна карантина от събота сутринта заради рекордния брой

...
Гърция въвежда пълна карантина от събота сутринта заради рекордния брой
Коментари Харесай

Пълна карантина в Гърция от събота |

Гърция вкарва цялостна карантина от събота сутринта поради рекордния брой инфектирани с COVID-19, регистриран през последната седмица. Извънредните ограничения ще бъдат в действие до края на месеца. Това разгласи министър председателят Кириакос Мицотакис в особено послание към нацията, представен от БНР.

Засега границите остават отворени с настоящите все още условия.

Отворени в цялата страна остават аптеки, магазини за хранителни артикули, бензиностанции.

Държавните и частните компании минават към най-малко 50% отдалечена работа.

Отново се вкарва мярката за ограничение на контактите - излизане от вкъщи единствено с телефонно удостоверение от управляващите. Работещите показват при инспекция на полицията документ от работодателя.

Увеличава се на 800 евро компенсацията на чиновници във компании, които приключват активността си. Допълнителни помощи се отпускат за безработни.

Детските градини и началните учебни заведения остават отворени, до момента в който гимназиите минават на отдалечено образование.

Мерките влизат в действие от 6 часа в събота, като се дава време на гърците да се завърнат тук-там по адресна регистрация.

Очаква се изказване на министъра на стопанската система за облекчения и компенсации за компании, които приключват работа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР