Гърция въвежда мерки заради открити в България огнища на африканска

...
Гърция въвежда мерки заради открити в България огнища на африканска
Коментари Харесай

Гърция с мерки заради открити в България огнища на африканска чума по свинете

Гърция вкарва ограничения поради открити в България огнища на африканска чума по свинете, оповестява електронното издание на гръцкия в. " Та неа ".

Според известие на министерството на земеделското развиване и храните на Гърция в границите на една година в България са засечени шест огнища на африканска чума по свинете и 298 инфектирани с заболяването диви прасета.

Само през първата седмица на 2022 година се следи внезапно повишаване на огнищата на африканска чума измежду дивите прасета, които към този момент са 107 .
На 6 и 7 януари беше обявено за 19 вторични огнища в региона на Хасково, Кърджали и Смолян, което е наоколо до границата с Гърция, отбелязва " Та неа ".

Гръцката ветеринарна работа оповестява, че африканската чума е заразна болест, което се популяризира измежду дивите свине, само че може да засегне съществено животновъдния бранш като цяло.

С цел да бъде избегнато влизането на африканската чума на територията на Гърция, се ускорява контролът при намиране на умряло животно, като кръвна проба ще се взима и при починало при пътно произшествие животно. Ще се следят стадата прасета и дивите прасета.

Предвижда се засилен надзор в региони на разстояние от 20 километра от границата с България - Серес, Драма, Ксанти, Родопи и Еврос. Ще се засилят инспекциите на ограниченията в ловните полета, свинефермите и на граничните пунктове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР