Гърция удължи забраната за влизане на граждани на трети държави

...
Гърция удължи забраната за влизане на граждани на трети държави
Коментари Харесай

Гръцките граници остават затворени до 14 декември

Гърция удължи възбраната за влизане на жители на трети страни до 14 декември поради пандемията на ковид, заяви МИА.

Решението на гръцкото държавно управление да забрани на жители на трети страни, отвън Европейски Съюз и Шенген, да влизат в Гърция за понижаване на разпространяването на ковид е удължено до 14 декември.

За туристи и непознати жители, за които няма възбрана, влизането на гръцка територия е допустимо единствено през България - през гръцко-българското Граничен контролно-пропусквателен пункт Промахон-Кулата, и то с негативен тест на Covid-19 не по-стар от 72 часа.

Други гранични пунктове, с Албания, Македония и Турция, остават отворени единствено за избрана категория и също с негативен PCR тест.

Забраната не се отнася за гръцки жители, лица, които имат позволение за престояване в Гърция, лица, живеещи в Гърция, влизане на лица по нужни професионални или медицински аргументи, които имат специфични документи, както и водачи на камиони и директни болнични транспортни средства и др.

Според Министерство на вътрешните работи това решение е оповестено в " Официален вестник на Гърция " и ще влезе в действие довечера в среднощ.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР