Гърция удължава с още три месеца извънредното положение във връзка

...
Гърция удължава с още три месеца извънредното положение във връзка
Коментари Харесай

Гърция все още няма да връща ограничителните мерки, свързани с COVID-19

Гърция удължава с още три месеца изключителното състояние по отношение на пандемията, само че няма да връща ограничаващите ограничения, написа БНР.

Броят на новозаразените се движи сред 16 и 20 хиляди дневно с прогнози за нарастване доникъде на юли.

По предложение на министерството на опазването на здравето депутатите през днешния ден гласоподават удължение на изключителното положения за Covid-19 с проект за увеличение на потенциала на здравните заведения.

Министър Плеврис съобщи пред Народното събрание,че случаите на инфектирани се усилват заради мощна интензивност на разновидностите Омикрон 4 и 5, само че броят на умрелите е невисок.

Засега държавното управление не разисква връщане на ограничаващи ограничения, само че засилва акцията по имунизиране. Силно се предлага на хората над 60-годишна възраст да си слагат 4-та доза.

Лекарите от лечебните заведения, както и експертите от Съвета за битка с пандемията разясняват, че е повече от неотложно да се върне наложителното носене на маски на публични места. Вълната от Covid-19 е сериозна и би трябвало да се вземат ограничения преди да се трансформира в " цунами ", безапелационни са медиците.

На туристите се предлага да носят маски на закрити места като магазини и заведения и да съблюдават отдалеченост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР