Гърция трябва да предприеме решителни действия за справяне с хроничната

...
Гърция трябва да предприеме решителни действия за справяне с хроничната
Коментари Харесай

Съветът на Европа иска Гърция спешно да си оправи затворите

Гърция би трябвало да предприеме решителни дейности за справяне с хроничната претъпканост и дефицита на личен състав в пандизите си, предава БГНЕС.
Съветът на Европа упрекна гръцките управляващи, че не са разследвали или преследвали малтретиране на пандизчии и не дават подобаваща здравна помощ, достъп до хигиенични артикули или топла вода в някои затвори.
Страната е подхванала „ някои позитивни ограничения “ след следствие през 2015 година, заяви Съветът, само че делегация, която посетила Гърция предходната година, откри, че унизителното отношение към пандизчиите от полицията остава „ честа процедура в цяла Гърция “.
В формален отговор, оповестен дружно с отчета, Гърция цитира поредност от ограничения, които е подхванала, в това число увеличение на потреблението на санкции без отнемане от независимост като общественополезни услуги.
Въпреки това делегацията на Съвета откри, че пренаселеността остава сериозен въпрос.
В главното оборудване за оптималната сигурност на страната в Коридалос в покрайнините на Атина до седем души са били натъпкани в килия с плесен в нея, с повърхност единствено 9,5 квадратни метра, се споделя в отчета.
Всеки пандизчия би трябвало да има минимум четири квадратни метра жилищна повърхност, съгласно Съвета.
Делегацията споделя също, че постройките в Коридалос, където се държат сред 230 и 430 души, постоянно са били следени единствено от един офицер от пандиза, „ който явно не е в положение да упражнява никакви власт или надзор “.
В резултат на това незаконните съумяват да получат опиати или мобилни телефони, и даже да поддържат връзка с външни групи, с цел да заплашат чиновниците на пандизите.
Делегацията на Съвета от неговата комисия за битка с изтезанията съобщи, че гръцките управляващи би трябвало да създадат подобряването на изискванията и набирането на личен състав „ незабавни цели “ през идващите четири години, като споделят „ никой пандизчия не би трябвало да спи на матрак на пода “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР