Гърция ще настоява за повторното обединение на мраморите от Партенона,

...
Гърция ще настоява за повторното обединение на мраморите от Партенона,
Коментари Харесай

Мицотакис: Гърция ще настоява за повторното обединение на мраморите от Партенона

Гърция ще упорства за повторното обединяване на мраморите от Партенона, повтори министър председателят Кириакос Мицотакис във видеозаписано изказване при откриването на изложбата „ Цикладско изкуство: Колекцията на Леонард Н. Стърн, заета от Република Гърция “ в Музея на изкуствата Метрополитън в Ню Йорк, оповестява електронното издание на в. Kathimerini.

Мицотакис не участва на събитието, защото е инфектиран с H1N1.

„ Вече две години се радваме на позитивни полемики с ръководителя на Британския музей за допустимо ново партньорство, което сплотява двете елементи на скулптурите, като едно, в Атина “, сподели още Мицотакис.

„ Нека бъда явен, ние ще настояваме за тяхното обединяване по доста аргументи, само че съгласно мен една е най-важната. Защото единствено, в случай че бъдем видени дружно, на място, в сянката на Акропола, можем в действителност да оценим голямото им културно значение за западната цивилизация. “, добави Мицотакис.

Той акцентира, че „ като пазители на античната история на Гърция, опазването, отбраната и популяризирането на гръцката древност не е просто значимо, то е неприкосновено, обвързване и ангажимент, които в никакъв случай не би трябвало да се нарушават. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР