Гърция ще наложи огромен допълнителен данък върху свръхпечалбите на енергийните

...
Гърция ще наложи огромен допълнителен данък върху свръхпечалбите на енергийните
Коментари Харесай

Гърция налага жесток данък на енергийните фирми, за да помогне на хората

Гърция ще наложи голям спомагателен налог върху свръхпечалбите на енергийните компании. Реализираните от сдруженията доходи от октомври предходната година до юни тази година ще се обложат с данък от 90%.
Данъкът е краткотраен, а министър председателят Кириакос Мицотакис го дефинира като „ налог взаимност в интерес на обществото “.
Гръцките управляващи чакат да съберат към 375 млн. евро от енергийния бранш, които ще се употребяват за подкрепяне на семействата и дребните компании поради високите цени на тока и горивата. Инфлацията в Гърция е най-високата от 30 години, а сметките за ток са непостижими за от ден на ден семейства.  Гърция компенсира хората и дребния бизнес поради по-скъпия ток

„ От началото на това огромно тестване за Европа държавното управление и министър председателят Кириакос Мицотакис обещаха… че няма да допусне какъвто и да е тип облаги “, сподели министърът на енергетиката Костас Скрекас.  Гърците изнемогват, дължат големи суми за ток

„ Нашата съществена грижа е да поддържаме налични цени на потребителските сметки до края на тази огромна общоевропейска енергийна рецесия “, добави той.

За да се стабилизират цените на дребно, производителите на сила ще работят при избрани разноски и марж на облагата.

Европейските цени на газа скочиха, откогато Русия, най-големият снабдител на Европа, нахлу в Украйна през февруари, пораждайки опасения от спиране на доставките.

Досега Гърция е отделила над 9 милиарда евро за дотации за електрическа енергия и други ограничения от предишния септември, с цел да помогне на хората и бизнеса да заплащат сметки за комунални услуги.

 
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР