Гърция се готви да отвори отново границите си за чуждестранни

...
Гърция се готви да отвори отново границите си за чуждестранни
Коментари Харесай

Отваря ли Гърция от 1 юни?

Гърция се готви да отвори още веднъж границите си за задгранични туристи от 1 юни 2021 година, като за задачата приготвя " проект за безвредно пътешестване ".

Според оповестеното досега, туристите ще могат да избегнат наложителната карантина с представянето на отрицателен PCR тест при идване в страната.

Към момента в Гърция има наложителна 7-дневна карантина за всички чужденци, без значение от резултата от PCR теста.

Започналият развой на имунизиране, както в самата Гърция, по този начин и в страните, от които идват най-вече посетителите ѝ, връща очакванията за реализирането на летен туристически сезон.

Гръцките управляващи и представителите на хотелиерския бизнес разчитат, че имунизирането ще направи пътуването по-безопасно. Според проектите даването на документ или паспорт за имунизация ще дава опция на чужденците да се придвижват свободно.

Пред гръцкия проект към момента има доста въпросителни, разяснява гръцкото издание " Етникос Кири ".

Президентът на хотелиерската асоциация на Гърция Григориос Тасиос разяснява: " Като се има поради, че темпото на имунизиране във Англия доста задминава това в останалите страни в Европа и оттатък, английските туристи ще са измежду най-безопасните, които могат да пътуват тук още от май. "

Скорошно изследване на компанията за съвещания за финансов риск Ernst & Young, представено от " Войс ъф Америка ", откри, че гръцката стопанска система се е свила с 10% през 2020 година поради 80-процентното намаляване на приходите от туризъм.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР